NAŠI VINAŘI

Photo

Itálie, Toskánsko

 

Signae Cesarini Sartori

Vinařství Rossobastardo produkuje vína z oblasti Montefalco a DOC a DOCG DOCG – Sagrantino DOCG druh suchá vína, Montefalco Rosso DOC, Grechetto, dále i vína na bázi hroznů Sagrantino.


 

Tenute Niccolai

Vinařství Tenute Niccolai leží v srdci vinařské oblasti Niccolai Estate, jako první společnost získala tento post přímo od zakladatele Niccolai Estate, vůdce Luana Niccolai. Toto moderní vinařství s výtěžností 5000 hektolitrů má 44 hektarů vinic osázené Grenache, Chardonnay, Sauvignon, Vermentinem, Sangiovese, Cabernet Sauvignon a Merlot, Syrah. Sabrina Niccolai se stará o obchodní organizaci firmy, její manžel Mario koordinuje práci na vinici a ve vinařství.


 

Chiappini

Vinařství Giovanni Chiappini se nachází v srdci DOC Bolgheri. Je součástí vinařské stezky, která hostí největší vinařství této oblasti. Rodinná tradice vinařství se od 50. let úspěšně přenáší z generace na generaci. Vinařství se stalo známým a oceňovaným po celém světě, příkladem je ocenění časopisu Wine Enthusiast z roku 2013, kde se víno Prince, Ford de 'Gemoli 2009 umístilo na prvním místě ve světovém žebříčku s celkovým hodnocením 100/100.




 

Itálie, Lombardie

 

Bulgarini

Bulgarini je moderní společnost, která rozsahem pokrývá kompletní výrobní proces od pěstování vinné révy přes sušení a zpracování hroznů. Odrůdy Turbiana Chardonnay, červené hroznové víno Merlot a Cabernet Sauvignon zrají v dubových sudech pro zajištění maximální výrazné chuti. Vinařství spadá pod Lugana DOC konsorcium, které vykonává přísnou kontrolu nad výrobním řetězcem, od vývojového stádia révy, procesu zrání, sklizně až po lahvování.




 

Itálie, Veneto

 

SCAVI & RAY

SCAVI & RAY pochází původem z oblasti Veneto (severní Itálie). Prosecco je vyráběné ze 100% hroznů Glera, jejichž sklizeň probíhá od konce září s precizností ručního výběru nejlepších hroznů této odrůdy, která je svou nezaměnitelnou chutí a cukernatostí ideální pro výrobu prosecca. Od roku 2008 ručí certifikace D.O.C za komplexní soubor pravidel a předpisů týkající se výrobních procesů a standardů, čímž si prosecco zabezpečuje vysokou kvalitu a mezinárodní pověst 100% italského sektu.




 

Česká republika, Velkopavlovická oblast

 

Šamšula

Butikové vinařství Šamšula, které celou svou produkci lahvuje, se specializuje na výrobu limitovaných partií přívlastkových, převážně bílých, vín exkluzivní kvality pocházejících z redukovaných sklizní hroznů většinou z vlastních vinic. Hlavní důraz je kladen na přípravu suchých vín, jež vynikají jemností a čistotou chutě.


 

Bíza

Vinařství Petr Bíza je rodinná firma založená v roce 1999 a navazuje na tradici předků, kteří přišli v roce 1771 z Francie na Moravu. Vinařství se nachází v obci Čejkovice, jedné ze tří největších vinařských obcí v České republice. Rozloha vlastních vinic vinařství je 5 ha a roční produkce 65 000 lahví. Rodinné vinařství pod vedením vinaře Ing. Petra Bízy se specializuje na výrobu přívlastkových, archivních a speciálních vín nejvyšší kvality. Vlajkovou lodí vinařství je Grand Cuvée Bizé a Grand Cuvée Caberner. Specialitou vinařství je výroba slámového vína z červené odrůdy Neronet a sektu kvašeného v láhvi. Filozofií rodinného vinařství Petra Bízy je vyrábět vysoce kvalitní vína, která zaujmou jak začátečníka, tak odborníka.